Kringloop geluk Treasure hunts Tweedehands Vintage

Zomerse praktijken

Terwijl ik nu op de bank zit met de laptop op schoot, denk ik: “Zot, ga eens naar buiten joh!” Wat een weertje. Weer. Omdat het al langer dan een maand echt zomers is, lijkt zo’n dag overgoten met zon bijna normaal te worden.
Ik zelf vind de zomer tot op zekere hoogte zeer aangenaam. (Het hoeft van mij niet veel warmer te worden. SVP GEEN HITTEGOLF!) Maar ik heb eigenlijk weinig zomerse kleding op mijn rek hangen. Ik ben meer iemand die zijn kledingkast heeft ingericht op de winter. Ik houd gewoon van heerlijk grote truien, turtlenecks en mooie pantalons. Toch heb ik een paar essentiële stukken die ik het liefst de hele zomer aan heb. Als het warm is, heb ik echt geen zin om er heel mooi uitgedost bij te lopen (hoewel normaliter eigenlijk ook niet). Ik wil gemakkelijke kleding dat lekker ventileert zonder al te veel poespas. Daarom presenteer ik mijn favoriet tweedehands gekochte kleding die mij de zomer door helpen.


De blouse
Deze blouse heb ik ooit in een kilo vintage sale gekocht. Het zit lekker losjes, kan er voor kiezen de mouwtjes lang te laten of op te stropen bij extreme hitte. Verder is het patroontje lekker jaren 80, daar houd ik wel van. Ik kan hem dragen over een shirt of opknopen. Conclusie: een erg veelzijdig blouse voor nog geen knaak. Echt mijn lieveling.


De korte highwaist broek
Ik bezat tot voor kort geen echte korte broeken. Ja, een paar van die sportbroekjes die je thuis op de bank draagt. Toen het in ene zo warm werd en ik tegen deze broek aanliep, was ik gelijk verkocht. Hij heeft een hoge taille wat ik altijd heel prettig vind zitten. Ik kan de pijpen opstropen of langer laten. Ik zou er nog een leuke riem om heen kunnen knallen. Perfect!

De hoed
Een tijd terug zag ik iemand met zo’n visser/leger hoed rond lopen. Ik was gelijk om. Ik moest en zou die ook ergens op de kop tikken. In juni stond ik te verkopen op de Ijhallen en had één omlijnd doel voor ogen: ‘Ik ga zo’n hoed vinden!’. Ik heb meerdere rondjes gelopen maar kwam helaas niks tegen. Toen ik voor de zoveelste keer een ronde deed, kwam ik in het voorste gedeelte van de mega buitenmarkt. Daar stond zowaar een hele legerdump met echte dumpprijzen. En jahoor, zowaar ook een hele berg vol hoedjes. Hemel op aarde. Dus ik graaide mezelf een ongeluk en stuitte op twee hoeden. Deze mocht ik beide meenemen voor €5 euro. Dat laat ik me natuurlijk geen twee keer zeggen en kocht ze direct over. Mijn dag kon niet meer stuk. En sindsdien draag ik ze gewoon overal naar toe. Zo blijft je gezicht lekker in de schaduw en riskeer je geen zonnesteek. Wat een uitkomst.


De slip-ons
Qua schoenen in de zomer draag ik eigenlijk het liefst mijn Birckenstocks of Teva’s maar omdat dit niet altijd even praktisch is, heb ik nog een ander paar dat ik graag draag. En dat zijn mijn tweedehands Vans Slip-on. Eigenlijk wilde ik het zwart/wit checkerboard exemplaar kopen maar die zijn nieuw 75 euro. Dat vind ik eigenlijk te duur voor zo’n simpele schoen. Maar toen dit paar bij een kringloop zag staan, twijfelde ik natuurlijk geen moment. Voor die 3 en een halve euro neem ik wel genoegen met een blauw/groene schoen. Ze zitten verder heel fijn, het is een makkelijk schoentje. Geen gedoe met veters of andere details. Het is net een pantoffel maar dan niet warm. Lekker voor de zomer.

Uiteraard neem ik ook altijd een paar zonnebrillen mee, mijn Klean Kanteen waterfles en een hoge factor zonnebrand. Blijven hydrateren en blijven smeren is toch wel belangrijk in deze warmte.

Welke kledingstukken zijn jouw favorieten tijdens deze zomer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *