Personal Positiviteit Travel Zus 1

Terug van vakantie

De zussen zijn terug van vakantie. Alle drie een kant opgegaan. Ik ben naar Zuid-Korea afgereisd. Mijn eerste keer buiten Europa, drie weken rondreizen in een onbekend land, zelfs een onbekend continent. Voor het eerst heel lang in een vliegtuig waar ik eigenlijk behoorlijk tegen op zag/zie. Niet vanwege het feit dat ik zo lang moest maar vanwege de vervuiling. Hoe kan ik zo bewust bezig zijn en toch de stap zetten om naar de andere kant van de wereld te vliegen? Elk excuus dat ik verzin slaat nergens op dus ik heb geen excuus. Ik ben gewoon gegaan.

Ik merkte dat ik tijdens deze reis maar weinig nodig had. Een koffer met (alsnog teveel) kleding, een bedje om in te slapen – beetje jammer dat ze geen idee hebben wat een lekker bed is in Korea, alleen maar keiharde bedden – en eten. De basisbehoeften die elk mens hoort te bezitten maar wat helaas nog steeds niet geval is in de wereld.

Tijdens deze reis heb ik het boek  ‘Verlangen naar minder’ van Jelle Derckx gelezen. Een boek dat mij veel stof tot nadenken heeft gegeven. Het liet mij de essentie zien hoe ik mijn leven wil leiden. Zonder ruis, zonder afleidingen, niet luisteren naar wat de maatschappij je voorschotelt. Met veel lezen, veel zelfontplooiing. Meer naar buiten gaan, rondjes wandelen, meer natuur. Genieten van de zon maar ook de regen. Genieten in het moment. Meer tijd voor mezelf en mezelf beter leren kennen en op ontdekkingstocht. Ik wil niet meer meedraaien in een machine, niet meedoen aan het systeem waar ik in vastzit. Dat mijn dagen voorbij vliegen zonder betekenis. Ik weet welke kant ik op wil. Ik weet alleen niet hoe. Het voelt soms alsof ik vast zit. Vast in een loondienst, dat lekker veilig voelt en waarin alles geregeld is. Soms ook vast in mijn eigen gedachten. Ik probeer deze ‘angsten’ niet te voeden maar het is niet altijd even makkelijk om negatieve gedachten uit te schakelen. Daarom ga ik op zoek naar boeken, documentaires en ook mensen die mij verder helpen. Probeer ik zoveel mogelijk te leren. Door naar buiten te gaan, de geuren, kleuren in me op te nemen. En probeer ik negativiteit en kritiek uit te bannen. Ik weet wat ik wil. ‘Ga ervoor’ zeg ik tegen mezelf. Je weet wat je wilt en als je dat weet zullen je gedachten zich manifesteren.

Ik wil mensen inspireren en bewust maken over de keuzes die zij maken en welke invloed dit heeft op de (toekomstige) wereld. Ik wil mijn steentje bij dragen aan een wereld die wij kunnen doorgeven aan onze kinderen. En hoe ik daar vorm aan geef, dat is iets wat ik wil onderzoeken en ontdekken. Maar dit is wat ik wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *