Kringloop geluk Second-hand Treasure hunts Tweedehands Zus 3

Ode aan de kringloopwinkel

De VPRO (2017) wijdde er een serie aan, het stoffige imago van de kringloopwinkel is al een tijd aan het afnemen. In ‘Het succes van de kringloopwinkel’ was te zien dat er in dit soort winkels echt niet alleen oude troep verkocht wordt. En daar ben ik het volledig mee eens.

Sinds anderhalf jaar woon ik in de buurt van drie verschillende kringloopwinkels (voorheen zelfs vier, maar mijn favoriet is helaas verhuisd naar de andere kant van de stad). Na 3,5 jaar in een studentenhuis gewoond te hebben ben ik gaan samenwonen met mijn vriend. Veel meubels en decoratie had ik niet, hij had vier afzichtelijke eiken stoelen en twee kunstplanten. Om een gezellig potje sfeer in huis te brengen deed ik inspiratie op via internet en keek ik mijn wekelijkse dosis woonprogramma’s. Prachtig mooi hoor, die VTwonen interieurs, maar niet voor mij weggelegd. Ik ging op zoek naar alternatieven. Er is al zoveel moois gemaakt, dus waarom zou ik geen meubels en huisdecoratie tweedehands kunnen vinden? Inmiddels ben ik iedere week wel een keer in de kringloop te vinden en kom ik ook bijna iedere week thuis met een ‘‘nieuwe’’ aankoop. Met als resultaat dat het in huis vol staat met vaasjes, plantenpotten, kandelaars en verschillend servies van de kringloop. Regelmatig vervang ik een pot met een nèt iets mooiere vondst en breng ik de oude weer terug (daar hebben we iets anders op bedacht, maar dat lees je straks..) Mijn vriend was in het begin niet echt te spreken van mijn kringloopverslaving, maar is inmiddels gewend aan alle plantjes en vaasjes om hem heen. Hij vindt het zelfs leuk als ik eens in de zoveel tijd alles op een andere plek neer wil zetten. Die drang heb ik nog weleens namelijk.


Alles tweedehands (behalve de visfles)

Naast vintage interieur hou ik ook van vintage en tweedehands kleding. Ik wil graag recyclen en bewuster kopen, de ‘fastfoodkleding’ van de commerciële ketens vind ik niet de moeite waard. De kwaliteit van de stof valt vaak tegen en jaarlijks wordt er miljoenen kilo’s textiel weggegooid. Ik vind het veel leuker om mezelf in een tweedehands outfit te hijsen, dan een nieuw voorgeschoteld exemplaar van de H&M te kopen. Naast het duurzame aspect is een ander voordeel van tweedehands dat het enorm scheelt in mijn portemonnee. Ik tik dingen op de kop die vergelijkbaar nog voor de volle mep in de binnenstad verkocht worden. Het is goed speuren, maar het is juist de zoektocht die het voor mij zo leuk maakt. Ik zou kunnen zeggen dat ik dat inmiddels behoorlijk onder de knie heb. Ik koop sindsdien bijna alles tweedehands.


Echt alles op deze foto is tweedehands, zelfs de kledinghangers

Koop onze vondsten
Omdat ik en mijn zussen regelmatig de kringloop bezoeken willen wij een paar van onze vondsten gaan verkopen via deze website. Binnenkort komen hier dus wat interieur items en kledingstukken op te staan, so stay tuned!

Welke pareltjes heb jij tweedehands gekocht voor een prikkie? En welke kringloopwinkel/vintagewinkel is jouw favoriet? Laat het ons weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *