Kringloop geluk Second-hand Treasure hunts Tweedehands Zus 3

Slow fashion boven fast fashion

Mijn zussen noemen mij ook wel de kringloopqueen, ik heb er blijkbaar een neus voor om op het juiste moment een kringloopwinkel binnen te lopen. Mijn kledingkast bestaat dan ook uit veel vintage en tweedehands kleding. In deze blog laat ik wat van mijn vondsten zien en deel ik wat van mijn favoriete vintage- en kringloopwinkels. Deze manier van shoppen is duurzaam  en is goed voor je portemonnee! Cause another man’s trash is often my treasure.

Kringloopwinkel de Arm – Utrecht
Ik woon zelf dichtbij deze gigantische kringloopwinkel in Utrecht-Zuid en kan het niet weerstaan om regelmatig even binnen te lopen. Mijn eigen kledingdonaties gaan ook altijd hierheen, omdat het zo lekker dichtbij is. Alles voor huis en tuin is hier te vinden, de kleding wordt regelmatig aangevuld en er is ook een redelijk grote sectie mannenkleding. Mijn laatste vondst is een donkerblauwe Levi’s 501 jeans voor €7,50. Kijk, dat noem ik nog eens leuk winkelen. Qua interieur ben ik hier eerlijk gezegd nooit geslaagd, op wat servies en een plantenpot na.  De mooie meubels zijn vaak binnen mum van tijd verkocht.
Tip: Kijk ook eens bij de €1,- kledinghoek, deze is verstopt achterin de winkel. Om voorin de winkel plek te maken voor ‘nieuwe’ kleding wordt de kleding die al wat langer hangt hierheen verplaatst. Het ligt in grote bakken, dus er komt het nodige graaiwerk aan te pas. Ik ga hier vaker zonder iets weg dan met, maar met een beetje geluk vind je hier nog de mooiste blazer voor maar één eurie!

Blazer kringloopwinkel De Arm, broek Fabrics & More, zonnebril Ijhallen 


Kringloopwinkel Wawollie – Utrecht (tegen Maarssen aan)
Een grote kringloopwinkel aan de rand van Utrecht. De laatste keer dat ik hier was hadden ze een actie op de kleding, alles €1,- per stuk. Ik kocht een kort zomerjasje, een jurk, een broek en een botanisch blousje. Oja, en nog een plantenpot, omdat ik er daar nooit genoeg van heb… Slechts €4,50 lichter verliet ik de winkel.


Botanisch blousje van Wawollie, Levi’s van de Arm 

Fabrics & More – Nijmegen
Deze winkel kreeg ik van iemand getipt toen ik het vintage winkelen in Nijmegen ging ontdekken. Een grote kelder vol vintage schatten, vriendelijk personeel en voor de hondenliefhebbers.. er is vaak een héle lieve mopshond aanwezig. Het enige nadeel in de kelder is de verlichting, dus check je kledingstukken nog even in het daglicht voordat je ze afrekent ;). Ik kocht hier een mooie pastelgroene pantalon voor nog geen tientje. Je betaalt hier overigens per kilo.

Sussies Utrecht & Nijmegen
Een super leuke vintage winkel in Utrecht en Nijmegen. Qua kleding hebben ze hier alles, leuke jurkjes, jumpsuits, schoenen, truien… Vintage heaven!


Blouse Pauw Amsterdam uit een kringloopwinkel, schoenen Sussies Utrecht, linnen tas kringloopwinkel de Arm 

Waar ga jij graag tweedehands winkelen? Deel het in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *